Landelijke week van lezen en schrijven

informatiemiddag skoen lev taalhuis (4)

Spelletjesmiddag & informatiemarkt Nei Skoen
in de landelijke week van Lezen en Schrijven
Datum: woensdag 13 september 2023
Tijd: 14:00 – 16:00 uur
Adres: Hoofdstraat 133, Mierlo-Hout (Naast de Jan Linders parkeerplaats)
Voor: kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en anderstaligen

De week van Lezen & Schrijven
Leren, schrijven, rekenen en internet is niet voor iedereen even makkelijk! Er zijn zelfs heel veel mensen die hier moeite mee hebben en dat is helemaal niet gek. Als je weinig doet met lezen, schrijven en rekenen, vergeet je het steeds meer. En natuurlijk, als je nieuw bent in Nederland, dan moet je de Nederlandse taal nog leren. De digitale wereld (internet, smartphones, tablets, DigiD) wordt ook steeds ingewikkelder, dat moet je maar zien bij te houden. Daarom is er elk jaar een landelijke week van Lezen & Schrijven. Tijdens deze week wordt er aandacht besteed aan alle initiatieven die je kunnen helpen met deze dingen, en dat het helemaal niet gek is om daar gebruik van te maken.

Nei Skoen doet mee!
Samen met Taalhuis Helmond organiseert Nei Skoen een leuke, gratis middag tijdens de week van Lezen & Schrijven. Op woensdag 13 september, van 14:00 tot 16:00 uur is iedereen van harte welkom. Je kunt gewoon binnenlopen, zonder aanmelden. Er zijn leuke spelletjes te doen, die iets te maken hebben met het onderwerp van deze week. Er wordt gezorgd voor koffie, thee, ranja en iets lekkers en er zijn leuke prijsjes te winnen met de prijsvragen! Daarnaast zijn Taalhuis Helmond, LEVgroep en de Bibliotheek aanwezig om je te helpen met vragen op het gebied van taal, digitaal en rekenen. Er zijn namelijk allerlei gratis cursussen, workshops, activiteiten enzovoorts waar zij jou, of jouw (klein)kinderen mee vooruit kunnen helpen.

Kickoff taalactiviteit Nei Skoen
De middag is tegelijkertijd een kickoff voor een nieuwe taalactiviteit die Nei Skoen gaat aanbieden. Voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar zal er, in blokken van 5 weken, taalondersteuning worden aangeboden door vrijwilligers. Dit zal op een leuke, spelende, sportieve en creatieve manier gebeuren en is helemaal gratis. Op deze manier wil Nei Skoen aan kinderen en ouders laten zien, dat taal écht leuk kan zijn. Op 13 september kun je meer informatie over deze activiteit krijgen en jouw kind zelfs al aanmelden! Voel je van harte welkom om te komen!