Neiskoen

Meetings

45Informatie over de meetings bij Nei Skoen

 

Bij Nei Skoen draaien een aantal zelfhulpgroepen (ook wel herstelgroepen genaamd).

Wat zijn zelfhulpgroepen? Dit zijn groepen waarin mensen hun ervaringen delen met betrekking tot gemeenschappelijke problemen. Daarbij delen zij vooral goede ervaringen, kracht en hoop.  Elke groep heeft een eigen thema. Dat kan gaan over: eenzaamheid, omgaan met schulden, teveel eten, verslavingen of psychiatrische aandoeningen. In elke groep gaat het over stoppen met oude patronen en beginnen met andere patronen die beter werken.

 

De meeste groepen werken met het zgn. 12 stappen model. In dit model wordt aan de hand van 12 stappen aan herstel gewerkt. Herstel betekent in dit verband: aan herstel van een leven zoals de deelnemers dat voor ogen hebben. Sommige aandoeningen of probleem zijn blijvend en het is dan wel mogelijk om hiermee te leven en een goed leven te hebben.

Bij Nei Skoen kunnen mensen zelf een groep starten. Een groep is altijd baas over zichzelf en Nei Skoen zorgt voor de ruimte en koffie etc.

In de groepen wordt anonimiteit gegarandeerd, vandaar dat in de benaming van de groepen de A van anonimiteit voorkomt. De eerste groep die al 80 jaar geleden is opgericht in de VS is de AA: Alcoholics  Anonymous.

 

De volgende groepen draaien momenteel bij Nei Skoen:

  • WOENSDAG: openNA-meeting:  19.30-21.00 uur. NA staat voor Narcotics Anonymous. Deelnemers helpen elkaar bij het omgaan met verslavingen van drugs en medicijnen. (inloop vanaf 19.15, zonder pauze)
  • DONDERDAG: Vrouwen AA-meeting (Alcoholics Anonymous): 10:15 – 11:45 uur
  • openAA-meeting (Alcoholics Anonymous):  19.00-20.30 uur

(inloop vanaf 18.45, geen pauze)

  • ZATERDAG:  openNA-meeting  (Narcotic Anonymous) 19.30-21.00 uur

(inloop vanaf 19.15, zonder pauze)

 

Verder is het volgende goed om te weten. In de 12 stappen groepen wordt ook gewerkt met zgn. Tradities. Dit zijn uitgangspunten die verder gaan dan regels. In deze tradities wordt omschreven hoe de deelnemers met elkaar en met de omgeving omgaan. Nei Skoen kent ook tradities die hierdoor geïnspireerd zijn. Ze zijn aangepast aan de situatie bij Nei Skoen: een stigmavrije ontmoetingsplaats

 

 Nei Skoen Tel: 06 10785524