Muziekavond - 8 april 2018

Dit is onze wijk 

Met veel tumult verscheen bijna een jaar geleden Nei Skoen in Mierlo-Hout. Met argusogen keken buurtbewoners hoe de stichting zich vestigde in het centrum. ‘Maar hier is nog nooit een onvertogen woord gevallen. Het is juist een plek waar iedereen, ook de mensen die niet tot onze doelgroep behoren, welkom zijn,’ aldus Dirk den Hollander. Zondag kregen velen een uitnodiging om een ‘Soiree Musical’ bij Nei Skoen bij te wonen.

Tijdens de inloop kreeg men een cocktailtje aangeboden. ‘Uiteraard alcoholvrij, want hier wordt geen alcohol geschonken,’ aldus Kees van Rest. De ruimte is door de creatieve Nei-Skoen bezoekers omgetoverd in een kleurrijk geheel en op het podium zingt Marijke Menken De Nei Skoen Blues.

Wim Hordijk heeft NAH en bezoekt Nei Skoen elke woensdag om gedichten te lezen en voor te dragen. Ook op deze avond leest hij enkele gedichten voor.

Stadskunstenaar Thomas Pieters verzorgde ook een optreden en zong het WilHelmonds en een liedje over de Helmondse kermis. Ook vertolkte hij (willen jullie nu even niet filmen, want het is nog niet af, maar dan krijgen jullie wel een indruk hoe het gaat worden) zijn

, want het is nog niet af, maar dan krijgen jullie wel een indruk hoe het gaat worden) zijn nieuwe Brabantse volkslied: Mijn Brabantse hart, dat hij samen met enkele andere Brabantse zangers schrijft.

Voordat de hiphopper non-stopper John Kemna zijn optreden verzorgde kregen de genodigden lekkere hapjes gepresenteerd.

Tijdens de afkondiging werd nog eens benadrukt dat iedereen welkom is bij Nei Skoen en dat creatief bezig zijn de mensen helpt om te herstellen. Dirk den Hollander en Kees van Rest stellen vast: ‘Hier bij Nei Skoen gebeuren dagelijks wondertjes.’

Nei Skoen, dank je wel voor de uitnodiging. Het was leuk eens te zien wat er bij jullie allemaal gebeurt en mogelijk is.

Over Nei Skoen

Het inlooppunt voor kwetsbare mensen in het hart van Mierlo-Hout hanteert een simpele opzet: iedereen is welkom om te komen doen wat men leuk vindt. Schilderen, knutselen, breien, koken, muziek maken of gewoon koffie drinken – alcohol is taboe. De achterliggende gedachte: wie herstellende is, van een depressie, verslaving, ziekte, eenzaamheid, is gebaat bij een passie, hoe klein ook. Deelnemers krijgen daarbij hulp van ervaringsdeskundigen.

Nei Skoen wil een plek bieden aan mensen die tussen wal en schip vallen van de maatschappelijke hulpverlening. Overdag met creatieve activiteiten, ’s avonds met zelfhulpgroepen. Zij praten over verslaving aan drank en drugs. Meer informatie over Nei Skoen of loop gewoon even binnen op de Hoofdstraat 133 in Mierlo-Hout.